DigitaleRacebaan.NL
  Hoofdpagina » Winkel Uw klantgegevens  |  Inhoud Winkelwagen  |  Afrekenen   

Welkom in onze online shop

Welkom Gast! Wilt u inloggen? Of wilt u een nieuw account aanmaken?

Graag willen we ons even voorstellen. DigitaleRacebaan.nl is een online winkel, die een compleet assortiment aanbiedt voor het realiseren van een digitale racebaan, ook bekend als digital slotracing. Wij hebben zeer veel ervaring met digitaal racen en ondersteunen onze klanten met een uitgebreide service.

Carrera Digital 132/124
In 2006 introduceerde Carrera zijn eerste digitale systeem, Pro-X. Later werd dat enigszins ge-upgrade met een nieuwe basisunit (de blackbox) en kreeg het de naam Digital 132 (schaal 1:32). In 2010 werden alle accessoires vervangen voor nieuwe modellen en werden er een aantal nieuwe accessoires geïntroduceerd, waarvan de belangrijkste de nieuwe basisunit (de controlunit) was.


Daarmee werd Carrera in één keer het meest complete digitale systeem. Naast het fraaie uiterlijk en de degelijkheid, garandeert de hoge kwaliteit een probleemloze werking. Het aan of uitschakelen van de verlichting, het instellen van maximale snelheid, de remwerking en bv. brandstofhoeveelheid zijn per auto te regelen. Het brandstofverbruik kan worden uitgeschakeld, ingeschakeld of zelfs realistisch worden ingesteld, dus verbruik en snelheid afhankelijk van brandstofhoeveelheid in de auto. Bij het afremmen vóór een bocht, komen de remlichten zelfs aan. Tevens bestaat er de mogelijkheid van één of meerdere pace-cars waarvan de snelheid kan worden ingesteld en/of het oproepen (middels een knop op de controlunit) van een safetycar die dan start vanuit de pits en daar na een tijdje vanzelf weer in terugkeert. Ook is er een startlicht met valse start detectie. Het systeem geeft aan welke auto een valse start heeft begaan. Elke digital 132 auto heeft onderop een schakelaartje waarmee de auto kan worden omgeschakeld, zodat deze ook op een traditionele analoge baan gebruikt kan worden. En de mogelijkheid is aanwezig om met grotere digital 124 (schaal 1:24) auto's op de baan te rijden. Daartoe is slechts de aanschaf van een 124 trafo nodig. Deze wordt ipv de 132 trafo aangesloten op de controlunit. De volledige functionaliteit blijft verder ongewijzigd. Carrera levert voor het digital 132/124 systeem o.a. een startlicht, een lapcounter, een pitstraat, een positie toren, brandstofdisplays, draadloze/oplaadbare 2,4GHz Wireless+ controllers, een pc-unit, en zelfs een app voor op bv. een iPad of iPhone. Ook zijn er de nodige accessoires om de baan verder aan te kleden, zoals gebouwtjes en figuurtjes. Tevens biedt Carrera als één van de weinigen de mogelijkheid om auto-onderdelen, zoals geleiders, chips, kleine onderdelen, banden en assen los te bestellen.

SCX Digital
Na jaren van analoge racebanen, kwam SCX in 2004 als eerste van de bekende fabrikanten van racebanen met een digitaal slotrace-systeem. Dit is een geheel nieuw ontwikkeld systeem en heeft daardoor de beste eigenschappen. We zullen de werking van het digitale racen en de verschillen en voordelen ten opzichte van analoge slotracen eens nader bekijken.


Bij het analoge slotracen bevindt elke auto zich op z'n eigen spoor (slot) en wordt middels een 'gashendel' de spanning op de slot geregeld. Meer spanning betekent meer snelheid.
Bij digitaal racen staat er een vaste spanning op de slots. Op deze spanning wordt een digitaal signaal gemoduleerd waarin informatie versleuteld is zoals: autonummer, gashendelpositie, licht aan/uit, rondetijd, aantal rondes, (fictieve) brandstofvoorraad, etc. Dit signaal wordt door een decoder in de auto ontcijferd en de juiste hoeveelheid stroom wordt doorgegeven aan de motor in de auto en eventueel de verlichting. Voordeel hierbij is dat er door meerdere auto's op hetzelfde slot gereden kan worden, gewisseld kan worden van slot (bij wissels), brandstofafhankelijke snelheid, etc. Bij het 'digital system' van SCX kan met maximaal 6 auto's gereden worden op 2 slots (of meer). Vooraf kan een eigen pitstop strategie bepaald worden, door de hoeveelheid brandstof waarmee de race begonnen wordt. Starten met minder brandstof betekent in het begin harder rijden, maar betekent uiteraard ook eerder richting pits om te tanken. Wordt er geweigerd te tanken wanneer de tank wel bijna leeg is, dan begint de auto aanvankelijk te stotteren en zal uiteindelijk zelfs stilvallen en is de race voor deze deelnemer over. Bij erg wisselend gasgeven verbruikt de auto meer brandstof dan wanneer er wat gedoseerder te werk gegaan wordt. De baan kan worden uitbreid met chronometer(s), rondeteller(s), en dergelijke. Ook zijn er inmiddels vele modellen auto's en kleurstellingen verkrijgbaar, waaronder zelfs een safety-car met verlichting. Kortom een prachtige hobby, goed voor vele jaren plezier, zeker ook met familie en vrienden.

Met vriendelijke groet,

Dennis Kortekaas
Hofvliet 101
2251TJ Voorschoten

www.DigitaleRacebaan.nl
info@digitaleracebaan.nl
postbank 4231530 tnv D Kortekaas te Voorschoten
kvk nr. 28117861
btw nr. NL1747.18.469.B01
IBAN: NL98INGB0004231530 tnv D Kortekaas te Voorschoten
BIC: INGBNL2A

Nieuw(e) artikel(en) voor juli

Fabrikanten
Snelzoeken
 
Gebruik sleutelwoorden om het artikel te zoeken.
Geavanceerd zoeken
0 items
Er zijn momenteel geen artikelbeoordelingen
Talen
Dutch Deutsch English

Copyright © 2024 DigitaleRacebaan.NL
Powered by osCommerce